Hogyan kezeljük a Cluster fejfájást?

- 2020.02.12.

A klaszter fejfájás általában nagyon fájdalmas, ezért nagyon fontos a diagnózis megszerzése és a kezelésük elsajátítása. Az ilyen típusú fejfájás hasonló a migrénhez, mivel hirtelen kiábrándító fájdalmat okoznak. Azonban abban különböznek a migréntől, hogy nem jellemzően fényérzékenyek, és gyakran az embereket nyugtalannak érzik magukat, lépést tartanak és kétségbeesetten viselkednek megkönnyebbülésként. A klaszter fejfájás okát még nem sikerült meghatározni, és nagyon sok ellentmondásos javaslat található a témában, de szerencsére vannak megbízható módszerek a probléma hatékony kezelésére. Megtaláltuk a legmegbízhatóbb tippeket olyan hiteles forrásokból, mint a Mayo Clinic és az American Migraine Foundation, amelyek segítenek a klaszter fejfájás minimalizálásában vagy megszüntetésében a lehető leggyorsabban és egyszerűbben.

 

Professzionális orvosi ellátás a klaszter fejfájások kezelésében

  1. Belélegezze az oxigént. Ha klaszter fejfájást tapasztal, a közvetlen azonnali megkönnyebbülés egyik leghatékonyabb módszere a 100% oxigén belélegzése egy maszkon keresztül egy rövid ideig. Ahhoz, hogy ez a módszer megfelelően működjön, 7 liter (1,8 amerikai gal) sebességgel tiszta oxigént kell belélegeznie egy kicsi oxigénmaszkon keresztül, amely egy olyan oxigéntartályhoz van csatlakoztatva, amelyet az orvos az Ön által felírt. Egyszerűen lélegezzen rendesen a maszkon keresztül 5-10 percig. [1]
    Ez egy nagyon biztonságos kezelési módszer, nagyon kevés mellékhatással jár azok számára, akik használják.
    Ennek a módszernek a kihívást jelentő eleme elsősorban az oxigénhez jutás. Ezt a kezelési lehetőséget meg kell vitatnia orvosával, hogy kinevezzen egy kis, hordozható oxigéntartályt és egy megfelelő maszkot.

 

 

Written by clusterfejfajas

Leave a Comment